Boemsjikkeboem.nl is een initiatief van Dick de Jong en Kees Nieuwenhuizen om vorm te geven aan ‘het fotogebeuren’. Daarmee willen we een serie foto's bijeen brengen die het padvinderen bij de Prins Willem I, Groep IV in beeld brengt. Met de bedoeling die foto’s toegankelijk te maken voor wie er maar interesse in heeft, om te bekijken en om te downloaden. We moeten er echt wat mee doen, dat fotogebeuren! En we moeten het nu doen, zeiden we tegen elkaar, als je langer wacht hoef je er niet meer aan te beginnen.

 

Foto's verzameld uit stoffige fotoalbums, haast vergeten plakboeken, diamagazijnen uit die zolderdoos, waar die foto's ook maar vandaan komen. We hebben zoveel mogelijk bronnen aangeboord met medewerking van heel veel van de oudleden. Want er zit natuurlijk een enorme hoeveelheid foto's bij de oudleden van zoveel jaren. Kijk, iedereen zal wel zo z'n eigen selectie aan foto's hebben, maar is het niet leuk om alles nogeens compleet bij elkaar te zien? Wij denken van wel.

 

Een fotoserie die daarmee dus uitgebreider wordt dan ieders eigen verzameling en vast ook diepweggezakte herinneringen naar boven haalt. Maar die ook een historisch document kan zijn voor iemand die zich afvraagt: "Goh, hoe deden ze dat toen?" Daarmee brengt deze website de historie van de Prins Willem I groep in beeld en vormt het een aanvulling op de website van de Wielewaalgroep, waar nou eenmaal niet zoveel aandacht aan de historie gegeven kan worden. Op beide websites zijn koppelingen geplaatst, zodat je gemakkelijk van de ene naar de andere website kunt klikken.

 

Gaandeweg is vanzelfsprekend de inhoud maar ook de opzet van de website veranderd. Oorspronkelijk alleen met historische foto's, intussen ook met films en een hele afdeling waarin de activiteiten van de oudleden worden weergegeven.